Straatambassadeurs

Logo Straatambassadeurs

In 2018 is er in Kruiskamp/Koppel een start gemaakt met een team vrijwillige Straatambassadeurs. Vanuit signalen uit de wijk; van inwoners, het Buurtbestuur en mensen van Indebuurt033 werd duidelijk dat in Kruiskamp, Koppel en Binnenstad een groep (vaak oudere) bewoners niet meedoen met activiteiten of gebruik maken van mogelijkheden in de wijk. De groep werd onvoldoende bereikt met bekende kanalen, waaronder digitale communicatie. Rond dezelfde periode werd voor Kruiskamp/Koppel de subsidieaanvraag voor een WIJ-Kaart Plus goedgekeurd, waarna deze kon worden ontwikkeld. Samen met het Buurtbestuur werd er gekeken naar hoe deze kaart zo goed mogelijk bij de juiste personen terecht kon komen. Uit deze vraag is het plan voor Straatambassadeurs ontstaan, ondersteund door de buurtnetwerker van Indebuurt033.

In het verlengde van de buurtnetwerker, zijn de Straatambassadeurs de oren en ogen van de straat. Zij weten wie er in hun straat woont en wat er speelt. Zij kennen de oudere inwoners, inwoners die hulp vragen en zij die juist hulp bieden. De buurtnetwerker heeft samen met het Buurtbestuur het plan ontwikkeld, waarbij de signalerende functie (ogen en oren in de wijk) nog meer kan worden bestendigd. Een heleboel ogen en oren beter kun zien en horen! Daarnaast kan dan ook een betere aansluiting tot stand komen tussen inwoners en is de route naar de informatiewinkel, het wijkteam en andere voorzieningen in de wijk straks bekend bij nog meer mensen.

Wil je straatambassadeur zijn, of ben je het al?
Wat doe je dan:

  • Je bent de oren en ogen van je straat
  • Wilt met andere bewoners meedenken wat je voor elkaar kunt betekenen
  • Verwelkomt nieuwe bewoners
  • Brengt een kaartje of bloemetje bij geboorte, ziekte of iets anders (daar is budget voor)
  • Of je vult het op je eigen wijze in!

Zinvol, leuk en eenvoudig!

Er zijn meer straatambassadeurs in de wijk. Wil je die ontmoeten om ideeën uit te wisselen, inspiratie op te doen? Dat kan!

Neem contact op met Jolande Koelewijn:
E-mail: indebuurtkkb@gmail.com
Telefoon: 06 43 141 116

Neem hier ook een kijkje op de Facebookpagina van de Straatambassadeurs.