Troste eigenaren van nieuwe lunchroom Al Madina

Wat neem jij? Kapsalon met garnalen, een Panini of Harira soep, bij Al Madina is er keuze genoeg!

Vandaag op een koude besneeuwde vrijdag 1 februari sprak ik met Salima en Atyf van de nieuwe lunchroom Al Madina grenzend aan het Neptunesplein. 28 januari was de grande opening en hebben wij Kruiskampers er weer een leuk tentje bij om gezellig te snacken en te lunchen. Het pand is volledig opgeknapt, het ziet er niet alleen van buiten aantrekkelijk uit, maar ook van binnen is het nu echt een leuke plek om even wat te eten, te drinken en bij te kletsen. 

Wie zijn de trotse eigenaren:
Atyf 33 jaar, een geboren en getogen Marokkaan en Salima is 30 jaar, een geboren en getogen Utrechtse. Beide zijn op dit moment woonachtig in Utrecht. Het verliefde stel is zeven jaar getrouwd en samen hebben zij drie kleine meiden. Atyf had vanuit Marokko al veel horecaervaring opgedaan en zijn droom was dan ook om ooit een eigen horecazaak op te zetten. Deze droom hebben zij beide waargemaakt op het moment dat het pand aan de Van Randwijcklaan 97 te huur kwam. Na een grondig buurt onderzoek, maanden nadenken, voorbereiden, verbouwen en vergunningen regelen is de zaak nu geopend. Atyf richt zich hierbij vooral op het bereiden van de gerechten en Salima helpt mee in de keuken en doet tevens de administratie en marketingactiviteiten

De naam Al Madina betekend De Stad.

De reden voor de keuze van de wijk Kruiskamp is omdat het een mooie gemixte wijk is die zich nog door aan het ontwikkelen is met de komst van de Aldi en toekomstige nieuwbouw wat in de pijplijn zit. Als tip geeft Salima aan dat het leuk zou zijn als er meer te doen is voor de jeugd in de wijk, een speelplek, maar ook voor de wat oudere jongeren en iets meer parkeerplekken. We hadden beide graag gezien dat de Koning en Koningin op Koningsdag een bezoek aan de kruiskamp zou brengen, maar helaas de keuze is op een andere route gevallen. 

Welke gerechten zijn er te verkrijgen

Al Madina is een grill en lunchroom. Bij het zien van de flyer/menukaart krijg je al zin in lekker broodje. Alle producten zijn dagvers, dagelijks komt de slager verse 100% halal producten brengen. Zo zijn de hamburgers helemaal vers gemaakt, Atyf kruit het gehakt zelf om het daarna te grillen. Er zijn verschillende gerechten verkrijgbaar, wraps/broodjes met hete kip, shoarma, garnalen, panini’s, kapsalon, hamburgers, taco’s, harira soep en schotels met vlees/vis friet en salade. Salima verteld mij dat de klant zelf zijn broodje kan samenstellen. Haar favoriete gerecht is in ieder geval de Kapsalon met garnalen. Ik kon natuurlijk niet achterblijven en heb gelijk de hamburger getest. Deze smaakte echt top, je merkt zo goed het verschil tussen een hamburger van vers gehakt of eentje uit de vriezer. Ondanks dat ik goed verkouden was heb ik de verse kruiden en saus goed kunnen proeven, precies goed, niet te pittig van smaak. Ik heb ervan genoten en ik hoop dat mijn mede kruiskamp bewoners straks ook iets lekkers komen scoren bij deze mooie aanwinst voor de wijk. 

Bestellen:

Op dit moment is het nog niet mogelijk om een menu te laten bezorgen, bestellen is echter wel mogelijk. Hoe groot de bestelling ook is, als u 2 uur van tevoren contact met Al Madina (033-4796994) opneemt dan zorgen Atyf en Salima dat het voor u klaar staat om opgehaald te worden.

Openingstijden:

7 dagen per week 

Zondag t/m donderdag vanaf 12:00 tot 01.00 uur

Zaterdag en vrijdag vanaf 12:00 uur tot 02.00 uur

Vrijdag tussen 12.30 en 13:30 uur is de zaak even gesloten. 

Geschreven door Wendy Heijnen 1 februari 2019