IJssalon Vitelli

In de buurt Jeruzalem aan de Kwekersweg (hoek Koppelweg) staat een voormalig benzinestation.

Het benzinestation was allang niet meer in gebruik, het is een tijdje bewoond geweest en tenslotte is het gebouw prachtig gerenoveerd door aannemersbedrijf Van Bekkum. Er staat zelfs een nep benzine pomp voor de deur.  Naast deze pomp staan twee oplaadpunten voor electrische fietsen en scootmobielen (fietspunt van de ANWB)

Het glasmozaiek (het is een voorstelling van paarden)  is in2016 aangebracht door het bedrijf Milovito.

Uiteindelijk is er in het gebouw  een prachtige ijssalon  gerealiseerd, deze wordt beheerd door Jeroen van Voorn. De ijssalon is open van af 1 april 2019 van 12.00 uur tot 21.00 uur, bij mooi weer en bij drukte is de ijssalon langer open.

De salon is nog maar net geopend;  gezien het huidige weer zal het niet storm lopen maar men kan ook terecht voor een kopje koffie met appeltaart.  De ijssalon functioneert ook een beetje als buurtkamer, vaste klanten komen de krant lezen en een praatje maken met Jeroen. Er staat een boekenkast waarin  mensen hun boeken kwijt kunnen. 

Zodra het warmer is gaat het terras open, er zijn de nodige tafeltjes en stoeltjes maar ook zijn er banken die gemaakt zijn door het bedrijf Weltevree ( Nieuwe Stad). 

In 2018 hadden we een bijzonder warme zomer, het was dringen geblazen om een ijsje te kunnen kopen; Jeroen maakt veel smaken ambachtelijk room- en sorbet schepijs,  de melk die hij gebruikt is biologisch en komt van  boerderij het Derde Erf in Soest. Soms brengen mensen fruit (bessen) waarmee hij dan weer een verrukkelijke smaak creeert.  Voor mensen die geen suiker gebruiken zijn er ook mogelijkheden. Er zijn ook glutenvrije hoorntjes waarin het ijs wordt geserveerd. Behalve ijs is er ook heerlijke ijskoffie te verkrijgen,   die wordt zoveel verkocht dat Jeroen een tweede machine heeft aangeschaft.

In de ijssalon is ook kunst te zien, Jeroen probeert in principe elke maand een andere  tentoonstelling te realiseren.

Voor de buurt is de ijssalon zeker een aanwinst, het is niet alleen een plek om van het ijs of iets anders te genieten maar hij functioneert ook als plek voor ontmoeting.

Geschreven door Immy Scholte