Bakken voor elkaar en met elkaar

Buurthuiskamer Koppel

In een appartementengebouw aan de Orion is de Buurthuiskamer van de wijk De Koppel gehuisvest. Het is een verbouwde garage waar enkele personen uit de buurt activiteiten organiseren.

Met name Giny, Imane en Saida zetten zich actief in voor de buurtbewoners. Zij worden daarbij ondersteund  door de dames Khadija en Lamyaa van het CMM (Centraal Maatschappelijk Maatwerk), het CMM heeft ook stagiaires Chaima en Chaia van de HU (Hogeschool Amersfoort) die  helpen bij de uitvoering van de activiteiten.

Voor een aantal activiteiten ontvangt het CMM subsidies die zijn aangevraagd bij Indebuurt033. Eén van de gesubsidieerde activiteiten vond plaats op zondag 24 maart vanaf 12.00 uur.

“Bakken voor elkaar en met elkaar”

Wat was het gezellig! De kleine buurthuiskamer was gevuld met kinderen en hun ouders, op tafel stonden bakplaten met cup cakes die nog in de oven moesten. Alle kinderen kregen een schort voor  en ook uitleg over het bakken van cup cakes.

Omdat de buurthuiskamer niet over een oven beschikt was Bakkerij Mevlana van de wijk Koppel ingeschakeld. In optocht gingen kinderen en volwassenen met de bakplaten in de hand naar de om de hoek gelegen bakkerij. Er waren drie bakkers aanwezig, 1 van de bakkers gaf uitleg nadat de bakplaten met cup cakes in de oven waren geschoven.

Kinderen stelden leuke vragen aan de bakker en bedankten  hem voor het gebruik van de oven. De baktijd van de cup cakes is 40 minuten dus ging de hele stoet terug naar de buurthuiskamer waar de achterblijvers intussen de versiering voor de cakejes op tafel hadden gezet. Er mocht ook geproefd worden van het ingredient dat als eerste op de cup cakes wordt aangebracht. Helaas was ik niet in de gelegenheid om het eindresultaat te bewonderen en ….. er van te proeven. Maar de cup cakejes zijn meer dan gelukt en het project “bakken voor elkaar en met elkaar” is zeker geslaagd. Er is een leuke en leerzame sfeer neergezet ondanks het feit dat de organisatoren hebben moeten roeien met de riemen die ze hadden (beperkt budget en kleine ruimte waarin de activiteit moest plaats vinden).

De foto’s geven de sfeer heel goed weer.

Op naar de volgende activiteit!

Geschreven door: Immy Scholte